BBC: Përse flemë?

Është e habitshme të mendosh sesi ne e shpenzojmë kohën e jetës sonë. Sipas disa llogaritjeve një njeri rreth të 78-ave, 25 vite prej tyre i harxhon duke fjetur. Duke parë sesa shumë kohë kalon në nj...

Çfarë i ndodh trurit teksa jemi në gjumë ?

Gjatë kohës që flemë mendojmë se çdo gjë pushon, por në fakt janë disa procese që vazhdojnë akoma pavarsisht gjumit. Ndërsa bini për të fjetur, ju dridheni Sipas ekspertëve të gjumit, masa e dridhjev...

Ja ndikimet e rëndësishme të gjumit në shëndet

Gjumi i keq ndikon te lumturia dhe humori i përgjithshëm i njeriut gjatë ditës më shumë se sa të ardhurat ekonomike. Njerëzit që flenë keq priren të kenë më shumë simptoma të depresionit, vetëvlerësi...

Njihuni me sëmundjet që sjell mungesa e gjumit

  Studimet e fundit nga Universiteti i Helsinkit kanë treguar se mungesa e gjumit është e lidhur me probleme në zemër dhe tru. Nga kërkimet është vënë re se ata që flenë më pak se 8 orë në ditë,...

Zbuloni shkaktarët e lodhjes gjatë ditës

Kur ndjejmë lodhje mendojmë se mungesa e gjumit është e vetmja arsye. Por në fakt janë disa arsye të tjera, të cilat na shkaktojnë lodhje. Ja disa nga arsyet : Mosngrënia mëngjesit Ushqimi që ne hamë...

Mungesa e gjumit ju dëmton inteligjencën

  Kini kujdes me gjumin tuaj, mundesa e tij mund tju bëjë të dëmtoni inteligjencën tuaj. Humbja e një ore gjumë ia kthen trurin e një nxënësi të klasës së gjashtë në atë te një nxënësi të klasës...

Pse duhet të lexoni para gjumit

Libri është miku më i mirë e gjëja më e shëndetshme  për ta filluar dhe mbyllur ditën tënde. Leximi është një nga aktivitetet që nuk sjell kundër-ndikime. Mund të bëhet kudo dhe në çfarëdolloj moment...