Bretkosës që nuk ju thye guximi

Një ditë, bretkosat kishin vendosur të zhvillojnë një garë mes tyre. Qëllimi ishte të arrinin të ngjiteshin në majën më të lartë. Në këtë event ishin mbledhur shumë spektatorë për t’i ndjekur. Askush...

Mirëmëngjes Botë! 

Mirëmëngjes Botë! “Kur një ditë e re fillon, guxo të buzëqeshësh me mirënjohje. Kur është errësirë, guxo të jesh i pari që ndez një dritë. ………………………………………………….. Kur ndihesh i lodhur, guxo për t...

Ç’është guximi?

Guximi nuk është të kesh forcë për të shkuar përpara. Guxim është të shkosh përpara kur nuk ke forcë. – Napoleon Bonaparte

Thënie për guximin

“Të mposhtur nuk janë humbësit, por ata që heqin dorë nga beteja… Gjëma nuk është të biesh, por të mos ngrihesh e të mos vijosh më tej; të mposhturit e mëdhenj janë ata që nuk kanë arritu...

VISARE SHQIPTARE – ALPINIZMI DHE TURIZMI MALOR

  Tema e rradhës në Visare Shqiptare ishte mbi sportin që dita-ditës po njeh më shumë interes, alpinizmi si dhe turizmi malor. Për këtë kishim të ftuar Presidentin e Federatës Shqiptare të Alpin...