Është më e bekuar të japësh sesa të marrësh!

Një student, një ditë po bënte një shëtitje me profesorin e tij. Ndërkohë që po ecnin, panë një palë këpucë të vjetra që ishin përtokë. Ato dukeshin se i përkisnin një njeriu të vafër, që punonte në ...

Sy që nuk e shohin të mirën…

Në një tregim simbolik, thuhet se një ditë, dielli nuk lindi në një qytet. Atë mëngjes si çdo ditë, bujqit dolën për të shkuar në ara, por errësira i gozhdoi. Fëmijët u ngritën të shkojnë në shkolla,...

Ujite bahçen e Jusufit!

U bënë disa orë që ecte. Ishte lodhur shumë. Dielli ishte në pikun e tij dhe lëshonte gjithë bujari nxehtësinë e rrezeve tij. Ai po kërkontë një vend me hije, që të pushonte, se kishte ende rrugë të ...

Hambari që s’u zbraz kurrë…

Dy vëllezër, njëri i martuar e tjetri beqar, jetonin dhe punonin në çiflikun që i kishte lënë trashëgim i ati. Në mbrëmje, ata e ndanin në mënyrë të barabartë prodhimin dhe fitimet që kishin nxjerrë ...

Bereqeti i një gote qumështi!…

  Tregon Hz. Ebu Hurejre (r.a): “Një ditë isha shumë i uritur dhe u ula në një rrugë në të cilin kalonin sahabet dhe po prisja. Pas pak kaloi Ebu Bekri të cilin e pyeta për një ajet me qël...