Uji i trëndafilit, lëngu që të fal rini

I përdorur mjaft në Indi dhe në vendet arabe si një ilaç bazë për rininë e lëkurës, për ritet fetare dhe në përgatitjen e ushqimeve, uji i trëndafilit është akoma aktual dhe i kërkuar për vetitë e ti...

Qeveria financon kurën për pacientët me Hepatit C

Një investim i qeverisë shqiptare me vlerë 1.6 milionë euro ka bërë të mundur kurimin e Hepatitit C edhe në Shqipëri. Kryeministri Edi Rama përmes një videoje të publikuar në facebook thotë se ilaçi ...

Zbulohet kërpurdha që lufton kancerin

Inonotus Obliquus është emri latin i një kerpurdhe  parazitare  e cila rritet te druri i mështekën e ngjan me një lëvore të djegur. Në fakt, kjo kërpudhë është kancer i mështeknës, por shërben si ila...

Studim:Çokollata zbut kollën

  Ekspertët e Kolegjit Mbretëror të Londër dhe Spitalit Mbretëror Brompton kanë evidentuar që çokollata ndër të tjera është edhe ilaç kundër kollës. Dr. Peter Barns shpjegon që përbërës të tjerë...

Ushqime me veti si ilaç

  Ushqimi është ilaçi numër një i natyrës. Perime, fruta, karbohidrate dhe proteina të caktuara ofrojnë përfitime të veçanta shëndetësore, pa dhënë disa nga efektet anësore të pakëndshme që japi...

Uji me sodë buke, ilaç për shumë sëmundje

  Soda e bukës është një produkt që ka përdorime të shumta duke filluar që nga përdorimi në kuzhinë, në trajtimet kozmetike e deri tek trajtimi i disa sëmundjeve. Uji me sodë ka një sërë përfiti...