Jo vetëm ilaçe, virozat kalohen edhe me ushqime!

Në studion e ‘Spektrum Jetësor’ kishim të ftuar farmacisten Teuta Maci. Folëm për ushqimet që duhet të konsumojmë në këtë periudhë virozash, në mënyrë që mos t’ju lëmë rrugë ilaçeve...

Meditimi, efektiv sa ilaçet

Meditimi është po aq efektiv sa ilaçet kundër dhimbjeve në lehtësimin e parehatisë. Vetëm dhjetë minuta meditim mund të përdoren si alternativë e paracetamolit, brufenit dhe aspirinës. Puna me mendje...

Studim: Disa ushqime zëvendësojnë ilaçet

 Pavarësisht kujdesit te secilit prej nesh për mirëqenien e organizmit tonë, sëmundjet janë një dukuri e pashmangshme. Kjo na detyron që shpeshherë të përdorim ilaçe të cilat përveç efekteve anësore,...

Ilaçet kundër pagjumësisë, a duhet t’i përdorim?

Problemet me gjumë janë sfidë për shumë persona që përballen me një gjë të tillë. Gjumi shpeshherë kthehet në një sfidë për shumë persona. Netët e gjata pa gjumë shkaktojnë lodhje dhe mungesë përqënd...