INSTAT: Popullsia në Shqipëri drejt plakjes

Të dhënat e INSTAT për ecurinë e popullsisë në vend tregojnë se popullsia në Shqipëri po plaket. Raporti i INSTAT për vitin 2016 tregon se përqindja e të rinjve ra nga 27,3 % në 26,7 % vitin e shkuar...

INSTAT: Gjysma e buxhetit familjar shkon për ushqime

Familjet e pasura shqiptare përbëjnë 10% të totalit dhe shpenzojnëe dy herë më shumë se pjesa tjetër. Ndërsa 90% e familjeve në Shqipëri shpenzojnë mesatarisht 63 mijë lekë në muaj, pjesa më e madhe ...

INSTAT: Numri i punëkërkuesve të papunë ra me 17.8%

Shkalla e papunësisë së regjistruar për tremujorin e dytë të vitit 2016 është 10,7 %. INSTAT publikoi të dhënat që tregojnë se numri i punëkërkuesve të papunë të regjistruar në tremujorin e dytë të v...

Statistikat, gjatë gushtit u rrit deficiti tregtar

Deficiti tregtar për muajin gusht të këtij viti u rrit krahasuar me një muaj më parë dhe me të njëjtën periudhë të vitit 2015. Rritja e importeve gjatë gushtit 2016 është më e madhe se sa ajo e ekspo...