Dashuria, ‘gjeneratori’ i jetës…

Ajnshtajn: “…Mbase nuk jemi ende gati të shpikim një bombë me dashuri, një pajisje të fuqishme që të shkatërrojë urrejtjen, egoizmin dhe lakminë që po gërryejnë planetin. Megjithatë, çdo individ mbar...

Tributë Bajau, njerëzit që jetojnë në ujë

Tribuja Bajau përbëhet nga njerëz të cilët e kalojnë të gjithë jetën e tyre në ujë. Ata jetojnë në brigjet e Borneos, pranë Malajzisë, por i kanë prerë të gjitha lidhjet me tokën, duke preferuar oqea...

Ngjyrose bukur jetën!

Ti je ai që e ngjyros jetën tënde përmes qasjes tënde ndaj saj. Jeta jote ndërtohet nga idetë e tua, prandaj mos vendos syze të errëta mbi sytë e tu!

Libra për t’u lexuar të paktën një herë në jetë

Të lexuarit është një ndër aktivitetet më të rëndësishme për jetën intelektuale të një personi. Ata që e provojnë një herë magjinë e leximit, janë vazhdimisht në kërkim të titujve të rinj për të zbul...

Sekonda jete për të qenë të lumtur

Një sekondë. Vetëm kaq duhet për ta bërë jetën tuaj më të lumtur. Nuk e besoni? Shihni listën e mëposhtme, të gjërave që mund të bëni në një sekondë të vetme, për të sjellë më shumë lumturi në jetën ...

Studim: Qëndrimi me të moshuar i shton jetën atyre

Të ftosh gjyshërit për darkë, mund t’i zgjasë jetën atyre, thotë një studim i ri. Studiuesit në Universtitetin e Kalifornisë, San Francisco kanë arritur në përfundimin se vetmia luan një rol të rëndë...

Fjali që mund të ndryshojnë mënyrën si jetoni jetën

  Njerëzit nuk janë kundër teje, ata janë thjeshtë për veten e tyre Ngjit malet jo që bota të të shohë ty, por që ti të shohësh botën Mëson më shumë nga dështimi, se sa nga suksesi. Mos e lër të...

Dron-ambulanca, mjeti që do të shpëtojë mijëra jetë

Sëshpejti do të zgjidhen problemet e shumë njerëzve që presin të marrin ndihmën mjekësore në zonat rurale. Bëhet fjalë për dron-ambulancën e re që është dizajnuar. Koncepti i ri i këtij dron-ambulanc...