The Guardian: Leximi na bën më jetëgjatë

Studiues nga Universiteti Yale kanë vërejtur një fakt interesant mbi jetëgjatësinë. Sipas tyre leximi ju bën më të zgjuar dhe më jetëgjatë. Në studim ishin 3.635 persona mbi moshën 50 vjeç dhe i ndau...

Studim: Qëndrimi i pakët ulur, rrit jetëgjatësinë

Shkencëtarët thonë se reduktimi i tre orëve që qëndrojmë ulur në ditë mund të na zgjasë jetën edhe për dy vjet të tjera. Ekspertët thane që pavarsisht këtyre përfundimeve të bazuara në studime, mund ...