Kalendari historik, 15 tetor

15 tetori është Dita Ndërkombëtare e Shkopit të Bardhë dhe shënon përpjekjet e individëve me aftësi të kufizuar të të parit për të përmirësuar standardet e jetesës në vendet ku ata jetojnë. Kjo ditë ...

Kalendari historik, 12 tetor

12 Tetori është dita e 285-të e kalendarit gregorian (dita e 286 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 81 ditë. Më 12 tetor 1892 betimi para flamurit të Shteteve të B...

Kalendari historik, 11 tetor

11 Tetori është dita e 284-t e kalendarit gregorian (dita e 285-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 82 ditë. Fjala “ashura” vjen nga gjuha arabe dhe rrjedh nga r...

Kalendari historik, 10 tetor

10 Tetori është dita e 283-të e kalendarit gregorian (dita e 284-t në vitin e brishtë) – deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 83 ditë. 680 – Në Betejën e Qerbelasë, Hysein bin Ali, nipi i Profetit ...