Kalendari historik 10 prill

10 Prilli është dita e 100-të e këtij viti, deri në fund të tij janë edhe 265 ditë. 1553 – Lindi Hugo Grotius, jurist holandez – filozof, teolog, dramaturg, historiograf, poet, burrë shteti dhe diplo...

Kalendari historik: 10 prill

1553 – Lindi Hugo Grotius, jurist holandez – filozof, teolog, dramaturg, historiograf, poet, burrë shteti dhe diplomat – hodhi themelet e së Drejtës Ndërkombëtare, bazuar në ligjin natyror. Në “Mare ...