Kalendari historik: 29 korrik

  1793 – John Graves Simcoe vendosi të ndërtojë fortesë dhe koloni në Toronto. 1836 – Përurohet i Harku i Triumfit në Paris, Francë – ndërtuar për ata që luftuan dhe vdiqën për Francën në revolu...