Kalendari historik, 16 Dhjetor

16 Dhjetori është dita e 350 e kalendarit gregorian (dita e 351-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 15 ditë. 1770 Në Këln, lindi Ludwig van Beethoven – kompozito...

Kalendari historik, 12 dhjetor

12 Dhjetori është dita e 346-të e kalendarit gregorian (dita e 347 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 19 ditë.   1915 – Në Hoboken, New Jersey, lindi Frank Si...

Kalendari historik, 11 dhjetor

11 Dhjetori është dita e 345-të e kalendarit gregorian (dita e 346 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 20 ditë.   1934 – Amerikani Bill Wilson (1895-1971) bash...

Kalendari historik, 10 dhjetor

10 Dhjetori është dita e 344-t e kalendarit gregorian (dita e 345-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 21 ditë. 1901 – Ndahen për herë të parë Çmimet Nobel. Pas n...

Kalendari historik, 3 dhjetor

3 Dhjetori është dita e 337 e kalendarit gregorian (dita e 338 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 28 ditë. 1818 – Illinois bëhet shteti i 21-të i Shteteve të Bashk...

Kalendari historik, 25 nëntor

25 Nëntori është dita e 329-të e kalendarit gregorian (dita e 330 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 36 ditë. 1850 Në Silezi të Polonisë së sotme, lindi Gustav Mey...

Kalendari historik, 20 Shtator

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 20 shtator, shkruan KosovaPost. 20 Shtatori është dita e 252-të e kalendarit dhe deri në fund t...

Kalendari historik, 28 Gusht

28 Gushti është dita e 240-të e kalendarit gregorian (dita e 241-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 126 ditë. Ngjarje 1850 – Zhvillohet premiera e operës Loheng...

Kalendari historik, 28 mars

28 Marsi është dita e 87 e këtij vitit, deri në fund të tij janë edhe 288 ditë. 1794 – Muzeu i Louvrit hapet për publikun (edhe pse zyrtarisht ishte hapur që nga gushti i vitit 1793). 1845 – Meksika ...

Kalendari historik, 27 mars

27 Marsi është dita e 86 e këtij viti, deri në fund të tij janë edhe 279 ditë. 196 pes – Ptolemeu V ngjitet në fronin e Egjiptit. Ai ishte sunduesi i pestë i dinastisë së Ptolemeut (ish-gjeneral i Al...