Kalendari historik, 18 dhjetor

18 Dhjetori është dita e 352-të e kalendarit gregorian (dita e 353-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 13 ditë.   1495 – Vdiq Alfonsi II, i njohur si Alfons...

Kalendari historik, 5 Dhjetor

5 Dhjetori është dita e 339-të e kalendarit gregorian (dita e 340 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 26 ditë. 1492 – Kristofor Kolombi bëhet i pari evropian që vë ...

Kalendari historik, 3 Dhjetor

3 Dhjetori është dita e 337 e kalendarit gregorian (dita e 338 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 28 ditë. 1818 – Illinois bëhet shteti i 21-të i Shteteve të Bashk...

Kalendari historik, 22 nëntor

22 Nëntori është dita e 326 e kalendarit gregorian (dita e 327 në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 39 ditë. 1906 – Delegatët në Konferenën Radiotelegrafike të Berli...

Kalendari historik, 21 nëntor

21 Nëntori është dita e 325-të e kalendarit gregorian (dita e 326-të në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 40 ditë. 1694 – Lindi François-Marie Arouet (v.1778), emri ...

Kalendari historik, 19 nëntor

19 Nëntori është dita e 323-të e kalendarit gregorian (dita e 324-t në vitin e brishtë) – kështu që deri në fund të vitit mbeten edhe 42 ditë. 1863 – Lufta Civile Amerikane – Presidenti Abraham Linko...

Kalendari historik, 15 tetor

15 tetori është Dita Ndërkombëtare e Shkopit të Bardhë dhe shënon përpjekjet e individëve me aftësi të kufizuar të të parit për të përmirësuar standardet e jetesës në vendet ku ata jetojnë. Kjo ditë ...

Kalendari historik, 14 tetor

1912 – Presidenti amerikan, Theodore Roosevelt, qëllohet me armë zjarri nga një vrasës i mundshëm në Milwaukee. Ai shpëtoi gjallë nga ky sulm falë palltos së tij të trashë dhe një mori dokumentesh që...

Kalendari historik, 9 nëntor

1921- Albert Enstein shpërblehet me Çmimin Nobel për punën e tij me efektin fotoelektrik 1994- U zbulua elementi kimik Darmstadtium.  

Kalendari historik, 7 nëntor

1665 Fillon të botohet gazeta më e vjetër e njohur, London Gazzete, në Londër, Angli. 1893- Gratë në Kolorado, SHBA fitojnë të drejtën e votës. 1990- Mary Robinson është gruaja e parë që zgjedhet pre...