Qëndroni shumë në kompjuter? Ja çfarë të bëni

Kompjuteri është i pashmagshëm ditët e sotme. Eshtë mjeti që na nevojitet për të kryer punët tona të përditshme, por në të njëjtën kohë dëmton edhe sytë. Sytë harxhojnë shumë rodopsinë, pigment fotos...

Sot është Dita Botërore e Diabetit

14 Nëntori është Dita Botërore e Diabetit, ditë e cila mbledh bashkë shoqatat e diabetit dhe komunitetet mjekësore për të informuar publikun lidhur me ketë sëmundje si dhe mënyrat sesi mund të parand...

Si ta bëjmë rikthimin në punë një përvojë pozitive

Rikthimi në punë pas pushimeve verore/dimërore mund të rezultojë më i vështirë se sa e mendojmë. Shtatori dhe janari janë muaj që shënojnë rifillimin e aktivitetit për shumicën e punonjësve në botë d...

Karriera, si të kthejmë dështimet në suksese

Projektet dhe planet tona nuk funksionojnë gjithnjë ashtu siç e presim. Disa herë ndodh që në vend të suksesit të dëshiruar të përballemi me dështimin. Ky është momenti në të cilin i gjithë grupi që ...

Letër fëmijëve të mi në ditën e parë të shkollës

Të dashur Olivia dhe Evan, Teksa hapa sytë këtë mëngjes, mendimi se ju do të filloni një vit të ri shkollor në një shkollë të re sot më shtangu për një moment. Sot ju nisni një kapitull të ri në jetë...

Rreziku nga tensioni, ja këshillat e mjekëve

Kur temperaturat janë të larta, ndjenja e dobësisë dhe marramendjet “godasin” sidomos njerëzit që kanë probleme me tensionin. Uji me sheqer ose limonada me sheqer janë ndihma e parë me rastin e rënie...