Parku 1 miliard paund, Kina ndërton një mrekulli!

Pamje të pabesueshme të një parku në Kinë me vlerë 1 miliardë paund, ende në ndërtim, janë shpërndarë së fundmi. Parku i jashtëzakonshëm është duke u ndërtuar në provincën Guizhou dhe faza e parë pri...

‘Qyteti pyll’ në Kinë

Kina është një ndër ndotësit më të mëdhenj të ajrit dhe për të reduktuar sadopak këtë imazh të keq po tenton të thyejë rekordet në planet për “qytetin pyll” në qytetin jugor të Liuzhou, i...

Kina mahnit me ndërtimin e ‘ishullit të urave’

  Kina ka realizuar planin për ndërtimin e një strukture mahnitëse në rrugën drejt Hong Kong. Ura është bazuar në një projekt të inxhinierëve gjermanë, një ishull i tërë dhe një sistem urash i s...

Kina ndërton kompjuterin më të fuqishëm në botë

Kina ka ndërtuar një superkompjuter, i vlerësuar si kompjuteri më i fuqishëm në botë. Makineria Sunway TaihuLight  kryen rreth 93 triliardë veprime për sekondë. Ai është ndërtuar nga Qendra e Superko...

Kina ndërton teleskopin më të madh në botë

Kina po ndërton teleskopin më të madh në botë. Teleskopi në formë sfere do të ndërtohet në provincën Guizhou në një sipërfaqe rreth 500 metra. Autoritetet  bënë të ditur se ndërtimi përfundon në shta...