Dyqani i pazakontë, i varur në mes të një shkëmbi

Përkujdesja për nevojat e alpinistëve në Parkun Kombëtar Gjeologjik Shiniuzhai të Kinës, është shoqëruar edhe me ngritjen e një dyqani për të shitur ujë dhe ushqime të lehta. I quajtur si dyqani më i...

Çudira në Kinë, 20 binjakë në një klasë

  Të dallosh dy binjakë në një klasë është e vështirë, por bëhet akoma më e vështirë të dallosh 20 binjakë nga njëri-tjetri. Mësuesja Ksu Fei punon në një shkollë në qytetin Vuhan dhe është shpr...

Hapet në Kinë kinemaja e realitetit virtual

Me zhvillimin e teknologjive të reja, bëhen realitet koncepte të cilat kanë hyrë tashmë në fjalorin tonë. Kinemaja, për shembull, po përqafon ndryshime epokale: nga ekranet me mikroled, tmerrësisht t...

Kinë: Ndërtojnë hekurudhën vetëm për 9 orë

Kina befason sërish duke ndërtuar një hekurudhë për një kohë rekord. Rreth 1,500 punëtorë shpenzuan  nëntë orë për të ndërtuar hekurudhën e një stacioni të ri treni në provincën Fujian të Kinës. Shta...

Kinë, ndërtohet pastruesi më i madh i ajrit në botë

Në kohën kur ne jetojmë, ploblemet klimatike kanë marrë një vëmendje të vecantë duke ndërtuar politika të posatshme për të përmirësuar cilësinë e ajrit apo dhe çështje te tjera të një rëndësie të veç...