Janar-maj 2016, numër rekord emigrantësh në Shqipëri

Gjatë pesë muajve të parë të vitit 2016 në territorin shqiptar kanë hyrë 303 emigrantë. Kjo shifër përbën një rekord për vendin tonë, pasi është më e lartë se numri total i emigrantëve të ardhur në v...

Konfliktet dhe dhuna, rekord shpërnguljesh gjatë 2015

Shpërnguljet e njerëzve nga vendet e tyre si pasojë e konflikteve dhe dhunës vendosën rekord gjatë vitit 2015. Sipas të dhënave të Qendrës së Monitorimit të Zhvendosjeve të Brendshme (Internal Displa...