Efektet e çokollatës së zezë gjatë 24 orëve

Të  ushqyerit shëndetshëm është një domosdoshmëri. Dietologët në përgjithësi na sugjerojnë vakte të cilat përfshijnë kryesisht ushqime bio, frutat dhe perimet. Gjithashtu ata ndalojnë rreptësisht kon...

Gjashtë përfitime nga konsumi i patëllxhanëve

Patellxhanët janë ushqyes shumë të mirë për shëndetin tonë. Sipas “naturehealthandbeauty.com” shumë dietologë sugjerojnë që njerëzit të konsumojnë patëllxhanë në baza ditore. Çfarë të mirash ju sjell...

Ndenja e urisë, shenjë për probleme shëndetësore

Ndodh shpesh që të na kap një ndjenjë urie dhe kemi dëshirë për të konsumuar diçka. Po ç’ndodh me ndjenjën e urisë? Sipas studimeve thuhet se ndjenjat e urisë janë rezultat i mungesave të lëndëve ush...

Ushqimet e këshillueshme për ditët e ftohta

  Ditët e ftohta të dimrit kërkojnë energji për të mbrojtur imunitetin nga sëmundjet e ndryshme. Energjia dhe shëndeti i mirë përftohet nga ushqimet që ne zgjedhim të konsumojmë. Më poshtë do të gjen...

Frutat e vjeshtës që duhet të konsumoni

Vjeshta është një nga stinët me më shumë bollëk, pasi në këtë kohë vilen pjesa më e madhe e frutave.Konsumi i frutave është mirë të bëhet në çastin e duhur, brenda një kohe të shkurtër që nga çasti i...

Konsumimi i tepërt i kafes dëmton dëgjimin

Kafja është një pije e dashur për shumë njerëz, por sëbashku me kënaqësinë që të fal mund të shkaktoj  edhe disa dëme. Kafeja mund të dëmtoj dëgjimin tuaj. Më konkretisht kafeina shkakton bllokim të ...