Çaji, pija që shumë e konsumojmë por pak e njohim

Çaji është një nga pijet që përdorim më së shumti. Ai prodhohet nga bimë të veçanta dhe pasi gjethet e tyre zihen, çlirohen substanca të mrekullueshme që janë të dobishme edhe për organizmin tone. Po...

Konsumoni shumë kripë, çfarë ndodh?

Kripa përtej shijes që u jep ushqimeve, shkakton edhe probleme në shëndet. “Nëse ha shumë kripë për një periudhë disa mujore, ti dehidraton trupin dhe rrit tensionin e gjakut.Kjo gjë e rrit disa herë...

Arsyet e konsumimit të frutave të thata

Frutat e thata janë të rëndësishme dhe të këshillueshme për t’u konsumuar, këtë rekomandon edhe eksperti nga Vjena, professor Dr. Hademar Bankhofer. Disa nga arsyet e konsumimit të frutave të thata: ...

A duhet t’i konsumojmë patatet me sytha?

Patatet me sytha janë të sigurta dhe mund të konsumohen edhe pasi kanë çelur sytha, për sa kohë ato janë të forta dhe lëkura e tyre nuk duket e rrudhur apo e vyshkur. Agroweb.org shkruan se nëse pata...

Ushqimet që dëmtojnë dhëmbët tuaj

Ne i dëmtojmë dhëmbët pa kuptuar, duke filluar që nga konsumimi i frutave të thata, apo i kafesë.Ngrënia e akullit tek pijet, temperatura e ulët tek kubat e akullit mund të shkaktojnë fraktura tek dh...