Korçë, “rikthehet” pazari i vjetër

Pas punimeve për restaurimin e pazarit të vjetër të Korçës, dyqanet dhe hanet do të rinisin aktivitetin për ta kthyer këtë pjesë të qytetit në lavdinë e dikurshme. Përmes projektit për rijetëzimin e ...

Korça zgjohet e mbuluar me dëbore

Ndonëse jemi në stinën e pranverës, moti ka pasur “Çapkënllëqet” e tija. Qyteti i Korçës  është zgjuar këtë mëngjes i mbuluar me dëborë, kjo ka bërë që temperaturat të ulen ndjeshëm në vendet malore ...

7 mars, përkujtohet hapja e shkollës së parë shqipe

Në të gjithë Shqipërinë sot përkujtohet hapja e shkollës së parë shqipe. Hapja e mësonjëtores së parë shqipe në Korçë në 7 Mars të vitit 1887, ishte arsyeja e kthimit të kësaj date në një festë për g...

Temperaturat e ulëta, Korça zonë problematike

Temperaturat e ulëta dhe reshjet e dëborës kanë shkaktuar mjaft probleme edhe në qarkun e Korçës. Fshatrat e thella malore të Dardhasit dhe Lekasit  prej dy ditësh vijojnë të jenë të izoluara , teksa...