Ashtu si trupi edhe mendja bën palestër!

Trajnimi i mendjes ndryshe nga aktivitetet që bëjmë në palestër mund të bëhet në çdo kohë. Në fillim do të jetë komplekse dhe shumë ushtrime do të jenë të lodhshme, por me kalimin e kohës, mendja do ...

Përmirësoni kujtesën me këto pak përbërës

Për një kujtesë të freskët, e tru që funksionon mirë mund të konsumoni disa lloj ushqimesh. Një nga përbërësit më të mirë natyral është ajo që ka rrepin e bardhë. Eshtë e pasur me vitaminën C,B1, B2,...

Ushqimet që ju zhvillojnë një kujtesë të mirë

Ushqimet ndikojnë në çdo aspekt të shëndetit, madje edhe në kujtesën tonë. Truri i njeriut funksionon si një makinë komplekse dhe e fuqishme organike që kërkon ushqyesin e duhur për të funksionuar si...

Kanella, përmirësuese e kujtesës

Kanella ka përdorime të shumta në kuzhinë, kozmetik nga ku përfitimet janë të shumta. Janë kryer disa studime mbi të mirat që sjell ajo. Sipas një studimi të publikuar në revistën “Neuroimmune Pharma...

Arti, shoqëria dhe dija përmirësojnë kujtesën

Sjelljet dhe aktiviteti ditor ndikojnë në mënyrën se si punon kujtesa jonë. Ekspertët e psikologjisë sugjerojnë aktivitetet artistike dhe mësimin e gjërave të reja si mënyrat e duhura për forcimin e ...