Një 70 katësh prej druri!

Kompania japoneze “Sumitomo Forestry” do të ndërtojë ndërtesën 70-katëshe do të bëhet prej 90 për qind prej druri. Sipas kompanisë, kulla e gjatë 350 metra, e quajtur W350, do të përfshij...

Kinë, ndërtohet pastruesi më i madh i ajrit në botë

Në kohën kur ne jetojmë, ploblemet klimatike kanë marrë një vëmendje të vecantë duke ndërtuar politika të posatshme për të përmirësuar cilësinë e ajrit apo dhe çështje te tjera të një rëndësie të veç...

VISARE SHQIPTARE – NJOHIM KRAHINËN E BENDËS

‘’Visare Shqiptare’’ këtë javë solli për dëgjuesit fragmente nga jeta, tradita e zonave përtej Dajtit. Folëm konkretisht për krahinën e Bendës e cila përfshin rreth 12 fshatra. Kishim të ftuar Selam ...

Këto janë kullat e pëllumbave në Iranin e dikurshëm

Irani gjatë shekujve 16 – 17 ka pasur kulla të shumta të cilat shërbenin si shtëpi për pëllumbat, të cilat zbuteshin për shkak të jashtëqitjes së tyre e cila më vonë mblidhej nga banorët për rritjen ...

Mirdita e kullave 100 vjeçare

Improvizimi i dasmës tradicionale mirditore ka qenë mënyra që ka zgjedhur Bashkia Mirditë për të promovuar turizmin në këtë zone. Të organizuar në një nga kullat më të vjetra të Mirditës në zonën e K...