Tre libra: Gjithësia, Kur’ani, Njeriu…

Gjithësia mbi të cilën shkencat e natyrës përpiqen e studiojnë me mundësitë e veta, në fakt, është libri i materies dhe dukurive të shkruar nga Zoti me fuqinë dhe vullnetin e Tij dhe të rregulluar si...

Shikoje këtë tregti fitimprurëse…

Po, Kurani Kerim çdo fjalë e të cilit fiton 30 mijë fruta të përjetshëm, ështe si një pemë e ndritshme e Tubas, që i bënë besimtaret të fitojnë miliona prej atyre frutave të perjetshëm. Kështu, eja d...

Fakte shkencore nga Kurani i shenjtë

Fakte shkencore, astronomike, matematikore dhe historike nga KURANI I SHENJTË, të cilat Zoti i madhërishëm para 1400 vjetëve ia shpalli Muhamedit as., për të cilat njerëzit në shekullin e 7-të as që ...

Kurani, bukuri që nuk vyshket kurrë…

Kurani është drita e amshueshmërisë, e cila shkëlqen në botën e shkronjave dhe fjalëve. Kurani është fryma dhe zëri i botës shpirtërore në atllasin e ndjenjave dhe mendimeve të njerëzve dhe xhindëve....

Kur’anit…

O libër shpirt i besimtarëve! O këshillë e famshme ndaj mohuesve! O pishtar i urtësisë hyjnore! O përembledhës i begatisë që s’ka të mbaruar prore! …Zbritje Zotit të madh e të fuqishëm je; Prov...

Mrekullia e “Erërave Fekonduese”

“Ne i dërgojmë erërat “fekonduese”, pastaj lëshojmë shi nga qielli që t’ju japim për të pirë…”  (El Hixhr 22) Është ky ajeti Kur’anor në të cilin flitet për ...

Shkenca vërteton ajetin Kur’anor. Malet lëvizin!

  ” Kur i sheh malet, mendon se ata janë të palëvizshëm, por ata lëvizin si retë… (En-Neml 88) ” Ky verset Kur’anor  na tregon për një fakt,të cilin është i vështirë për t̵...