Hithra, mbretëresha e mjekësisë popullore

Hithra në mjekësinë popullore njihet si mbretëresha e bimëve popullore që pastron gjakun. Një gotë çaj në ditë lëng hithre shërben si ilaç për veshkat, reumatizmin dhe artritin. Përdorimi i kësaj bim...

Aguliçja e vogël me vlera të mëdha kuruese

Aguliçja është një barishte e vogël, e cila çel lule në ngjyrë të verdhë, dhe në mjekësinë shqiptare popullore njihet si lulja gjashtëgishta. Lulet, rrënjët dhe ndonjëherë edhe gjethet përdoren gjerë...

Lofata dekorative me vlera ushqyese dhe kuruese

Kjo pemë e famshme e Mesdheut, e cila ngrihet e lartë deri në 10 metra, çel si fillim lule me ngjyrë rozë. Pema ka një trung të trashë dhe degë të shumta. Ajo çel dy herë në vit, një herë në periudhë...