Vettingu, sot pritet vendimi i Kushtetueses

Gjykata Kushtetuese pritet të vendosë ditën e sotme për qëndrimin që do të mbajë ndaj ligjit “Për rivlerësimin e gjykatësve dhe prokurorëve”, i njohur si Vetting-u. Gjykata mori zyrtarisht të shtunën...

Vetingu ankimohet edhe nga Unioni i Gjyqtarëve

Unioni i Gjyqtarëve të Shqipërisë ankimoi të hënën ligjin e Vetingut në Gjykatën Kushtetuese me pretendimin se është në kundërshtim me kushtetutën. Në padinë e dorëzuar në gjykatë Unioni kërkon pezul...

Vettingu hyn në fuqi sot

Ligji i Vettingut hyn në fuqi automatikisht ditën e premte, pasi Presidenti i Republikës nuk u shpreh me dekret për të. Kuvendi miratoi ditën e enjte edhe pesë ligje të tjera të paketës anti-korrupsi...