FOTO/ Ndahen çmimet e letërsisë 2018

Ministria e Kulturës ka shpallur çmimet kombëtare të Letërsisë për vitin 2018. Juria e përbërë nga Brikena Çabej, Dhurata Shehri, Visar Zhiti, Riza Braholli dhe e kryesuar nga Alda Bardhyli kanë vler...

Nobeli në Letërsi i jepet këngëtarit Bob Dilan

Bob Dilan është fituesi i çmimit Nobel në Letërsi për vitin 2016. Këngëtari amerikan i muzikës folk ka fituar vlerësimin e jurisë e cila vendosi dhënien e çmimit me motivacionin “për krijimin e shpre...

Kalendari historik, 8 tetor

    1912 – Lufta e Parë Ballkanike, Mali i Zi i shpalli luftë Perandorisë Osmane Lufta e pare Ballkanike filloi në vitin 1912. Shkaku ishte përzënia e Perandorisë Osmane nga Shtetet e Ball...

Linguistja që i jep zë letërsisë shqipe në Gjermani

Reportazh Ajo kishte shkelur në Kosovë të parën herë në vitin 1985, gjatë një udhëtimi shkolle. 30 vjet më vonë, Zuzane Finger, dashuruesja e gjuhëve, kthehet edhe njëherë në vendin ku nisi ta dojë d...