Krijohet Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit

TIRANË, 16 janar /ATSH/ Krijohet Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit. Qeveria vendosi sot ngritjen e kësaj qendre me statusin e institucionit qendror në varësi të Ministrisë së Kulturës. Qëllimi i ...

Nuk ka asgjë që shkolla s’mund ta bëjë…

“Nuk ka asgjë që shkolla s’mund ta bëjë. Asgjë nuk është mbi nivelin e saj. Ajo mund të kthejë moralin e keq në të mirë; mund të shkatërrojë parimet e këqija dhe mund t’i bëjë njerëzit të drejtojnë a...

Librat duhen kuptuar…

“Librat janë shkruar për t’i lexuar Dhe kur të lexohen, duhen kuptuar” “Duhet të mësohemi që të lexojmë Duke lexuar, mund të mësojmë.” -Mehmet Akif Ersoj Shkëputur nga revista “Zani i NaltëR...

Leximi që në vegjëli rrit suksesin në maturi

Librat janë pjesë e pandarë e jetës tonë. Shumë e konsiderojnë ‘ushqim të mendjes dhe shpirtit’’. Leximi përmirëson ditën tonë, ndihmon në kalimin e stresit për të përballuar problemet e vogla e të m...