Tre libra: Gjithësia, Kur’ani, Njeriu…

Gjithësia mbi të cilën shkencat e natyrës përpiqen e studiojnë me mundësitë e veta, në fakt, është libri i materies dhe dukurive të shkruar nga Zoti me fuqinë dhe vullnetin e Tij dhe të rregulluar si...

Të gjitha rrugët të çojnë te libri…

Ditët e ngarkuara në punë dhe problemet e tjera të jetës shpeshherë na i largojnë vëmendjen nga libri. Ndërkohë një kënd i këndshëm i arreduar bukur mund t’ua kthejë dëshirën për të lexuar duke...

Bëjeni zakon të lexuarit, njëherë e përgjithmonë!

Çdo ditë lexojmë diçka lidhur me librin, e akoma mund të jemi në mesin e njerëzve që nuk e kanë zakon të lexuarin rregullisht. Më poshtë do të lexoni disa nga përfitimet që sjell të lexuarit. Stimuli...

Librat duhen kuptuar…

“Librat janë shkruar për t’i lexuar Dhe kur të lexohen, duhen kuptuar” “Duhet të mësohemi që të lexojmë Duke lexuar, mund të mësojmë.” -Mehmet Akif Ersoj Shkëputur nga revista “Zani i NaltëR...

Muzeu Historik Kombëtar gjatë 2017 ka botuar tre libra

Muzeu Historik Kombëtar gjatë vitit 2017 ka botuar tre libra nën logon e tij. “Studime Muzeologjike 7”, qëllimi kryesor i kësaj reviste shkencore është: të stimulojë debatin rreth vlerave të trashëgi...

Të rinjtë mes librave, smartfonit dhe shkollës

Studio e ‘Spektrum Jetësor’ kësaj rradhe u përfshi nga zërat e të rinjve. Folëm për rininë, kohën e tyre, angazhimet, çfarë pëlqejnë më shumë, këto e të tjera çështje i sollëm  në 96.4 mh...