LIBRI & KULTURA – LIGJËRIMI NACIONALIST

LIBRI & KULTURA – LIGJËRIMI NACIONALIST (26.1.2016) Në këtë emision flitet për të ashtuquajturin ligjërim nacionalist në Shqipëri. Temë kjo e marrë nga libri me po të njëjtin titull të stud...

LIBRI & KULTURA – NUMRI ZERO

LIBRI & KULTURA – NUMRI ZERO (19.1.2016) Në këtë emision flitet për një prej veprave të shkrimtarit italian Umberto Eco, konkretisht për romanin “Numri zero”. Është një përzgjed...

LIBRI & KULTURA – DASHURI DHE TOLERANCE

  LIBRI & KULTURA  – DASHURI DHE TOLERANCE (12.1.2016) Në këtë emision flitet për një temë me të vërtetë shumë delikate, nisur nga libri “Dashuri dhe tolerancë“, por edhe s...

LIBRI & KULTURA – PRINCI I VOGËL

LIBRI & KULTURA – PRINCI I VOGËL (29.12.2015) Në këtë emision filet për një prej veprave të shkrimtarit francez Antoine de Saint-Exupéry, konkretisht për veprën “Princi i vogël”...

LIBRI & KULTURA – GJUHA

LIBRI & KULTURA – GJUHA (22.12.2015) Në këtë emision flitet për gjuhën shqipe standarde dhe drejtshkrimin e saj. Më konkretisht, flitet për sa i përket problemit të shkrimit të drejtë të gj...

LIBRI & KULTURA – PËRKTHIMI

LIBRI & KULTURA – PËRKTHIMI (15.12.2015) Ky emision flet për përkthimin; për rëndësinë e tij; për rëndësinë e përkthimeve cilësore dhe për problemet që sjellin përkthimet e këqija. Gjithash...

LIBRI & KULTURA – SHOQERIA E SPEKTAKLIT

LIBRI & KULTURA – SHOQERIA E SPEKTAKLIT (8.12.2015) Në këtë emision flitet për të ashtuquajturën shoqëri e spektaklit. Shoqëri në të cilën jeta është shndërruar në spektakël. Ku çdo gjë, që...

LIBRI & KULTURA – ARTI PAMOR I RILINDJES

LIBRI & KULTURA – ARTI PAMOR I RILINDJES (1.12.2015) Arti i Rilindjes Shqiptare, përfaqësuesit e tij më kryesor, temat të cilat ka trajtuar, marrëdhëniet e tij me fushat e tjera të kulturës...

LIBRI & KULTURA – DISTOPIA LETRARE

LIBRI & KULTURA – DISTOPIA LETRARE (24.11.2015) Në këtë emision flitet për një prej fenomeve më tronditëse që ka përjetuar shoqëria njerëzore e shekullit të kaluar, dhe se si është pasqyrua...