Ligji i ri afron arsimin profesional me biznesin

Kuvendi po shqyrton një projektligj të ri për arsimin dhe formimin profesional (AFP), i cili synon modernizimin e këtij sistemi arsimor përmes ndërthurjes së teorisë dhe praktikës. Projektligji i jep...

Kosova miraton rezolutën për mbrojtjen e UÇK-së

Kuvendi i Kosovës miratoi rezolutën për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK­së. Rezoluta parashikon miratimin e Ligjin për mbrojtjen e vlerave të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe luftës së saj për...

Basha: Referendum për ligjin për importin e mbetjeve

Kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, zhvilloi një takim me përfaqësues të shoqërisë civile për të diskutuar rreth ligjit për importin e mbetjeve. Basha ritheksoi qëndrimin e tij pro referendumit...

Nishani kthen në Kuvend ligjin për Dhomat e Tregtisë

Presidenti Bujar Nishani ktheu për rishqyrtim në Kuvend ligjin për Dhomat e Tregtisë, me argumentin se ky ligj shkel nenin 46 të Kushtetutës. Ligji në fjalë detyron të gjithë personat fizikë dhe juri...

Manjani: Presim hapjen e negociatave nga KE

Qeveria shqiptare është optimiste për marrjen së shpejti të rekomandimit për hapjen e negociatave nga Komisioni Europian. Ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani, tha se reforma në drejtësi dhe ligji i p...

Dekriminalizimi, ligji përfshin edhe sistemin arsimor

Ligji i dekriminalizimit do të ketë një fushë veprimi më të gjerë se sa pritej. Mbi 38 mijë mësues dhe edukatorë do të jenë objekt i këtij ligji krahas zyrtarëve dhe funksionarëve shtetërorë. Ligji n...