Pickimi që nuk më ndryshon!

Një burrë duke ndenjur buzë një liqeni, sheh në ujë një akrep që po përpiqej të dilte prej ujit. Kështu ai vendos që ta ndihmojë duke i zgjatur gishtin akrepit, por ai ia pickon gishtin burrit. Ai ia...

Të shohësh përtej asaj që të ka zënë…

Në një ditë shumë të ftohtë dimri, mbreti dhe këshilltari i tij i preferuar po bënin një shëtitje përgjatë liqenit. Në bisedë e sipër, këshilltari thotë se njeriu mund të bëjë gjithçka për para. Mbre...

Uzbekistan, deti i tharë e lë qytetin pa port

Në veri të republikës autonome Karakalpakstan, në Uzbekistan të shfaqet një pamjë e çuditshme. Rrethuar nga rëra, anijet e peshkimit qëndrojnë të bllokuar në shkretëtirën, më shumë se 100 km nga deti...