Rifreskoje shpirtin me dashuri!

“Trupi pastrohet nga uji. Egoja pastrohet nga lotët. Intelekti pastrohet me dije dhe shpirti pastrohet me dashuri.” -Ali ibn Ebi Talib (r.a)

Sekreti është… Durimi!

  Nëse e duron dhimbjen, merr emrin “Vendosmëri”, Nëse e duron urinë, emri të bëhet “Agjërim”, Nëse tregohesh i durueshëm me njerëzit, emri të bëhet “Tolerancë̶...

Lotët na bëjnë mirë, ja vetitë shëruese të tij

Të gjithëve na gëzon e qeshura, por edhe e qara ka të mirat e saj. Studimet tregojnë se procesi i të qarit stimulon lirimin e hormonit të lumturisë endorphine nga truri jonë. Gjithashtu hormoni i end...

NGA VETE JETA – QILIMI

Ishim në namazin e xhumasë. Në të djathtë kisha një të moshuar, ndërsa në të djathtën e t ij kishte një vend bosh. Kur i moshuari u ngrit për të falur farzet, u kthye prapa dhe iu drejtua një të riu 1...

Fakte interesante për lotët

  Lotët janë simbol i zbrazjes emocionale, pra anës shpirtërore .Por nuk është vetëm kjo, lotët shërbejnë për të ruajtur lagështinë e kokërdhokut të syrit, përmbajnë proteina dhe substancave të ...

Viti 2015 në foto

2015 ka shënuar ngjarje të shumta që kanë lënë gjurmë në historitë njerëzore. Spektrum ju sjell disa nga fotot e vitit. Fëmijë palestinez gjatë muajit të Ramazanit Një minator në Ukrainë Palestinezë ...