Aguliçja e vogël me vlera të mëdha kuruese

Aguliçja është një barishte e vogël, e cila çel lule në ngjyrë të verdhë, dhe në mjekësinë shqiptare popullore njihet si lulja gjashtëgishta. Lulet, rrënjët dhe ndonjëherë edhe gjethet përdoren gjerë...

Lofata dekorative me vlera ushqyese dhe kuruese

Kjo pemë e famshme e Mesdheut, e cila ngrihet e lartë deri në 10 metra, çel si fillim lule me ngjyrë rozë. Pema ka një trung të trashë dhe degë të shumta. Ajo çel dy herë në vit, një herë në periudhë...

Lule Mimoza mund të kurojë disa sëmundje

Mimoza nuk është vetëm lulja e parë e pranverës. Ajo mund të përdoret si bimë mjekësore për të kuruar një sërë sëmundjesh të ndryshme. Të gjitha pjesët e një luleje mimoza mund të përdoren për trajti...

Ka dhe pyll të kaltër, gjendet në Belgjikë… (Foto)

Hallerbos, i njohur  me emrin Pylli i kaltër  është një pyll në Belgjikë që në pranverë mbulohet nga miliona lule të llojit zymbyli i egër. Ky pyll fantastik, çdo vit në muajt prill dhe maj transform...