Shtatë rregullat e lumturisë

1- Mos urre askënd, sado që ka gabuar në hakun tënd. 2- Kurrë mos u shqetëso, sado të mëdha janë rritur brengat. 3- Jeto me thjeshtësi, sado gradë të larta që mund të kesh arritur. 4- Prit vetem mire...

Vendi ku takohet fillimi dhe fundi!

“Një person pyeti një njeri të urtë : Si të dal nga rrethi vicioz i përditshmërisë së zbrazët ku nuk kam as dashuri dhe as lumturi? Njeriu i urtë i tha: Mund të dalësh vetëm në vendin ku takohet fill...

Danimarka i kërkojnë UNESCO-s: Mbro lumturinë tonë!

Danimarka do t’i kërkojë Agjencisë Kulturore të Kombeve të Bashkuara, UNESCO, të njohë zyrtarisht konceptin e ‘hygge’, mënyra se si danezët e përkufizojnë gjendjen e lumturisë së përditshme.  Fjala h...

Të shohësh me sytë e shpirtit…

Dy burra, të dy shumë të sëmurë, ndanin një dhomë spitali. Njërit prej tyre i lejohej të ngrihej ndenjur në krevat çdo ditë nga një ore pasi kjo e ndihmonte në pastrimin e mushkërive. Krevati i tij i...

Lumturia qëndron te vepra e mirë!

      Një burrë pyeti një ditë një të mençur mbi ndryshimin mes lumturisë dhe vuajtjes. I mençuri iu përgjigj: “Po, do të të dërgoj t’i shohësh më sytë e tu njerëzit e vuaj...

Lumturinë e gjeni në këto katër veprime

E harrojmë shpesh, por lumturia mund të gjendet edhe në gjërat e vogla përreth nesh. Bëjini veprimet e mëposhtme do t’ju lumturojnë shumë. 1.Hani çokollatë të errët  Është vërtetuar shkencërish...