Mos e hapni derën e shoferit me dorën e majtë

Shoferët në të gjithë botën janë duke marrë disa leksione të rëndësishme dhe nuk është çudi që ky rregull në kursin  e patentës të jetë si një mësim kyç. Kurrë mos e hapni derën e makinës me dorën e ...

BMW bën gati makinën pa pasqyra

Prodhuesit e makinave janë duke synuar që të zëvendësojnë pasqyrat e makinave me një sistem monitorimi nëpërmjet kamerave, në vitet e ardhshme. Prodhuesit japonezë të makinave e kanë marrë tashmë mir...

Ky është aplikacioni që paralajmëron shoferët

Shumë shpejt shoferët e Manhattan, San Francisco do të kenë aplikacionin që i lajmëron shoferët  për ndonjë rrezik të mundshëm në rrugë. Nexar Ltd parandalon përplasjet para se të ndodhin. Ky aplikac...

Makina më e re me autopilot

  Makinat të cilat drejtohen vetë po vazhdojnë  pavarsisht aksidentit të ndodhur nga një e tillë para disa ditësh. BMW është duke bashkëpunuar me teknologjinë e Intel dhe Mobileye për të projekt...

Tesla, makina që kushton lirë

Kreu i kompanisë “Tesla Motors”, Elon Musk tha se porositë nga e gjithë bota për makinën e tij të re elektrike me çmim të ulët kanë arritur në 276,000. Musk tha në Twitter se ky numër është më shumë ...