FoldiMate, makineria që palos rrobat

Palosja dhe rregullimi i rrobave është një nga punët më të bezdisshme në shtëpi. Makineria e quajtur FoldiMate, u vjen në ndihmë çdokujt për palosjen e rrobave. Ajo pritet të dalë në shitje në vitin ...

Kjo është makineria që shtron rrugën si tapet

Njeriu ka përdorur disa mënyra për të  krijuar kushtet e nevojshme për të bërë një jetë të  rehatshme. Një nga këto është edhe shtrimi i rrugëve. Ndër shekuj metodat janë sofistikuar dhe punimet janë...

Makineria që lexon mendimet tuaja

Shkencëtarët janë duke bërë hapa drejt leximit të mendimeve tuaja dhe vënien e tyre në një ekran për t’u parë nga të gjithë. Një ekip nga Universiteti i Oregonit ka ndërtuar një sistem që mund të lex...

Kina ndërton kompjuterin më të fuqishëm në botë

Kina ka ndërtuar një superkompjuter, i vlerësuar si kompjuteri më i fuqishëm në botë. Makineria Sunway TaihuLight  kryen rreth 93 triliardë veprime për sekondë. Ai është ndërtuar nga Qendra e Superko...