Gëzuar 7-Marsin të dashur mësues!

“Teknologjia eshte vetem mjet. Per te bere qe femijet te punojne sebashku dhe te motivohen, mesuesi eshte me i rendesishmi”. – Bill Gates “Eshte arti suprem i mesuesit, te ngjalle kenaqesi ne shprehj...

1500 mësues punësohen me kontrata të përkohshme

Plot 1500 mësues të cilët do të kryejnë praktikat profesionale në shkolla të ndryshme të vendit do të punësohen me kontrata të përkohshme në sistemin parauniversitar në të gjithë vendin. Në bazë të n...

Punësimi i mësuesve, merret parasysh dosja e kandidatit

Mësuesit do të punësohen jo vetëm me kontrata të rregullta por edhe me kontrata të përkohshme në bazë të nevojave që do të kenë shkollat. Drejtoresha e Drejtorisë Arsimore Tiranë Arjola Byzyka, thotë...

MAS, në shkurt provimi për kualifikimin e mësuesve

Sipas Ministrisë së Arsimit, në muajin shkurt do të jepet provimi për të gjithë ata mësues që kërkojnë të fitojnë një kategori më të lartë. Ligji për arsimin parauniversitar përcakton tri kategori ku...

Të shtunën, 16 .572 mësues në testim

Ministria e Arsimit kërkon të identifikojë se cili është niveli aktual i stafeve pedagogjike në vend, çka lidhet ngushtë me performancën por edhe rezultatet e nxënësve shqiptarë në arsimin parauniver...