Mevlana Xhelaleddin Rumi, simbol i dashurisë

shim në studio me Dr. e kulturës në KMSH, Dorian Demetja ku folën për “Mevlana Xhelaleddin Rumi, simbol i dashurisë I-II”, artikull i botuar në numrat 24 dhe 25 të revistës “Zani i ...

Më i mençur jam sot…

Gjithmonë kujto se je më i guximshëm se sa beson, më i fortë se sa të dukesh, më i zgjuar se sa mendon dhe dy herë më i bukur sa ç’do imagjinonit ndonjëherë se jeni. Dje isha i zgjuar, prandaj ...

Sidoqofsh, eja…

Eja… Prapë eja, përsëri eja, Sido që të jesh, I pafe qofsh, zjarradhurues qofsh, Njëqind herë në ke bërë pëndim, Njëqind herë në e ke prishur pendimin, Kjo nuk është portë e pashpresës, Sido që...

Ose duku siç je, ose bëhu siç dukesh!/ Hz. Mevlana

Bëhu si ujvarë në bujari dhe ndihmë! Bëhu si diell në dhembshuri dhe mëshirë! Bëhu si natë për t’i mbuluar të metat e të tjerëve! Bëhu si i vdekur në nervozizëm dhe zemërim! Bëhu si dhé në thjeshtësi...