Mevludi, ditëlindja e profetit (s.a.s)

Ditëlindja e Profetit (a.s.), është një ngjarje e shënuar, ceremonia e së cilës është quajtur “mevlud” dhe simbolizon dashurinë dhe përkushtimin e besimtarëve myslimanë ndaj Krijuesit dhe krijesës më...

Kur Mevludi kthehet në traditë – Ferit Lika

  Në rrugëtimin e tij të gjatë mes peripecish, pengesash e kritikash, “Mevludi” trokiti në shtëpinë e çdo shqiptari, duke u kthyer në një traditë të bukur që trashëgohet brez pas bre...