Trajtimi i migrenës dhe vlerat kurative te kënasë

Në librin e tij Mjekësia e të Dërguarit, Ebu Naimi thotë se Pejgamberin (s.a.u.s.) e kapnin shpesh dhembjet e migrenës, të cilat e mbyllnin në shtëpi për një apo dy ditë. Më pas, Ebu Naimi, duke iu r...

Pesë mënyra si ti kaloni krizat e migrenës

Ndonëse nuk është një sëmundje e rrezikshme, migrena shkakton shumë dhimbje te njerëzit që prek. Ja cilat janë pesë metodat më të thjeshta që do t’ju ndihmojnë në kalimin e krizave të migrenës. Përdo...

Parfumet shkaktojnë dhimbje koke dhe migrenë

Parfumi është një nga produktet më të kërkuara nga të dyja gjinitë në industrinë e kozmetikës, por jo vetëm. Qëllimi i përdorimit te parfumit ose përbërjeve aromatike në një produkt është që të ndiko...

Migrena, simptomat dhe mënyrat e kurimit

Migrena është një sëmundje neurologjike me dhimbje pulsative të kokës e shoqëruar me të përziera, vjellje, ndjeshmëri ndaj dritës, zërave dhe ndaj aromave. Dhimbja e kokës vjen nga tkurrjet e papritu...

Xhenxhefila, kuruese e mirë për migrenën

Prania e disa bimëve mjekësorë ka sjellë përfitime shëndetësore të  shumta. Një ndër to është edhe xhenxhefilit, i cili është njohur që në kohët e hershme kur ky produkt përdorej gjerësisht nga kinez...

Furnizimi i dobët i trupit me gjak shkakton migrenë

Migrena shkaktohet jo vetëm nga problemet në sistemin nervor, por edhe nga furnizimi i dobët me gjak. Ky është rezultati i një studimi të ri të publikuar në International Genetics Consortium (IHGC), ...