Mirësi çdo ditë të Ramazanit

Transmetohet që Dërguarin e Allahut të ketë thënë: “Xheneti parfumohet dhe stoliset nga viti në vit për hyrjen e muajit të Ramazanit. Në natën e parë të Ramazanit fryn një erë poshtë arshit që quhet ...

Mirësia sa vlera e një haxhi…

Abdullah ibn Mubarek ishte dijetar dhe pasanik i madh. Çdo dy vjet ai dhe shoqëruesit e tij shkonin për haxh. Në një prej udhëtimeve drejt shtëpisë së Zotit, kur kishte bërë nijetin e haxhit, kur kis...

“Ishte njeriu më i butë e më i ëmbël”…

Muhamedi a.s. ishte shumë i dashur, kujdesej tepër për shokët e tij, kur mungonte ndonjë prej tyre pyeste për të. Gruaja e tij, Aisheja, na tregon për të: “Kur ishte në shtëpi, ishte njeriu më i butë...

Sy që nuk e shohin të mirën…

Në një tregim simbolik, thuhet se një ditë, dielli nuk lindi në një qytet. Atë mëngjes si çdo ditë, bujqit dolën për të shkuar në ara, por errësira i gozhdoi. Fëmijët u ngritën të shkojnë në shkolla,...

Agjërimi, një portë e fshehtë në muret e xhenetit

Agjërimi është si një mburojë që mbron të zotin, si një portë e fshehtë në muret e xhenetit..një shok i bekuar që me gotën në dorë i ofron ilac nga lumenjtë e parajsës. Agjërim të lehtë dhe të pranua...

Me qëllime të larta!

“Ju keni lindur me potencial, me mirësi dhe besim. Keni lindur me ideale, ëndrra dhe me madhështi. Keni lindur me krahë dhe nuk duhet të keni për qëllim të zvarriteni, prandaj mos. Ju keni krah...

Ma kap dorën!

Tregohet se një vogëlushe, doli një shëtitje me gjyshin e saj të moshuar. Meqë do të kalonin një urë, gjyshi u frikësua se mos mbesa e tij i rrëzohet, prandqaj i tha: “Më kap fort për dore që t...

Fitoi zemrat e njerëzve me dhembshuri!

Abdullah ibn Zubejri (r.a) kishte një parcelë me palma në Medine. Përbri saj, ishte parcela e Muavije ibnu Ebi Sufjanit (r.a), kalifit të myslimanëve asokohe, por që jetonte në kryeqendrën e kalifati...

Të shohësh me sytë e zemërgjerësisë!

“Shikoji gjërat me zemërgjerësi, sepse do të mund të kuptosh botën mbarë, do të ecësh në të tashmen dhe të ardhmen, do të shohësh shkaqe të suksesit, shpëtimit dhe mirësisë që nuk do mund tR...