Si merret pensioni para se të mbushni moshën

Çdo individ mund të marrë pension pleqërie përpara se të mbushë moshën që kërkon ligji për sigurimet shoqërore. Ligji për sigurimet shoqërore parashikon që mund të merret pensioni i pleqërisë, por me...

Faktorë që na bejnë të dukemi më të vjetër

Arsyet pse dukemi më të vjetër  janë të shumta. Më poshtë do të lexoni disa nga arsyet që e rrisin moshën. Takimet stresuese Prezantimet dhe takimet me njerëz të ndryshëm mund të të plakin. Orët e gj...

Studim: Veprimet e duhura për kujtesë të fortë

Me kalimin e viteve, problemet me kujtesën dalin ne pah, por si për çdo gjë tjetër edhe për këtë ka zgjidhje.  Duke filluar nga ngrënia e boronicave e deri te luajtja e lojërave të trurit, hulumtuesi...

Statusi i naftëtarit, ulet mosha e pensionit me 5 vjet

Naftëtarët do të përfitojnë ulje të moshës së pensionit me 5 vjet. Kështu përcaktohet në projektligjin e ri për statusin e naftëtarit, nga i cili do të përfitojnë 5 mijë naftëtarë, ku 2 mijë prej tyr...

Rriten mosha dhe vitet e punës për pensionin

Nga data 1 janar 2017 do të rritet mosha dhe numri i viteve të punës për të dalë në pension. Mosha e daljes në pension për gratë këtë vit do të rritet me dy muaj, duke arritur në 60 vjeç e 6 muaj, nd...