Prej mrekullive të Profetit tonë (s.a.s)

Sipas burimeve islame dhe historike, Pejgamberin tonë Muhamed është nderuar me gradën e profetit në moshën e 40. Megjithatë, një numër i ngjarjeve të mrekullueshme kishte zënë vend para se Profetit t...

Mrekullia e Allahut në krijimin e devesë

 Deveja njihet nga të gjithë si kafsha që i reziston  gjatë etjes, por perveç kësaj çfarë e bën devenë kaq të mrekullueshme? Allahu i Madhëruar thotë në Kuran: “Vallë, a nuk i shohin devetë, se si ja...

“50 arsye për ta dashur universin” nga BBC

BBC Travel paraqet 50 arsye për ta dashur këtë planet dhe kënaqësinë e të udhëtuarit në të. Ne po ju njohim me disa prej tyre në të cilat njeriu mund të dallojë përmes shqisave dhe logjikës e ndjesiv...

Qytetet që nuk mund t’i lini pa vizituar

  Stamboll/ Turqi Romë/ Itali Londër/ Britani Beijing/ Kinë Pragë/ Çeki Marrakeh/ Marrok Paris/ Francë Hanoi/ Vietnam Siem Reap, Kamboxhia Shanghai, Kinë Berlin/ Gjermani Firence/ Itali New York...