Studim: Produktet e pastrimit ndotin ajrin sa makinat

Sipas një studimi të fundit ndikimi i produkteve të pastrimit te cilësia e ajrit rivalizon atë të automjeteve të konsideruara si burim kyç i ndotjes deri tani.  Për ekspertët amerikanë, impakti i kim...

Ndotja e mjedisit i kalon policisë së shtetit

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar në prezantimin e nismës për pastrimin e territorit se aksioni do të jetë afatgjatë, ndërsa do të ketë disa ristrukturime. Ai e cilësoi si turp kombëtar gjendjen e k...

Ndërkohë që pastroni shtëpinë…ju e ndotni atë!

Ekspertët e pastrimit tregojnë disa detaje të pastrimit të përditshëm të shtëpisë që në fakt e ndotin atë edhe më shumë. Larja e dërrasës që presim ushqimin Mendoni se larja me ilaç enësh dhe ujë të ...

Ndotja nga makinat, propozimi: Jo makinë para 2005-s

Rreth 60% e ndotjes në rang vendi vjen si pasojë e automjeteve. Mosha mesatare e makinave që qarkullojnë aktualisht në Shqipëri është nga 15 në 20-vjeçarë. Ministria e Mjedisit po përgatit një propoz...

Liqeni i Fierzës pushtohet nga mbetjet plastike

Nuk është e para herë që Liqeni i Fierzës të degradoj në këtë situatë, ku mbeturina të ndryshme dominojnë të gjithë sipërfaqen ujore të tij. Sa herë ka reshje të shumta shiu, prurjet e lumenjve dhe t...

Peru, rrjedhja e naftës ndot lumenjtë e Amazonës

Të paktën 3 mijë fuçi naftë janë derdhur në rajonin e Amazonës, pas rrjedhjeve nga naftësjellësi kryesor i Perusë. Lajmin e ka bërë të ditur kompania shtetërore e naftës. Nafta ka ndotur dy lumenj te...

Biznesi i piritit kërcënon Durrësin

Ka disa muaj që biznesmenë kosovarë kanë porositur në tregjet e huaja sasira të konsiderueshme minerali piriti i cili shkarkohet në portin detar të Durrësit e më pas me kamionë merre udhët për në Kos...

Obiliq, kulmi i ndotjes së ajrit

Të dhënat e Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës tregojnë se në muajin dhjetor është arritur kulmi i ndotjes në rajonin e Obiliqit. Vlerat e lejuara të ndotjes janë tejkaluar më shumë se tri herë...