Truri, organ që të mahnit!

Trurit të njeriut nuk i mbaron kurrë memoria. Truri i një njeriu të rritur është si një sfungjer thithës dhe supozohet se ai duhet të jetë në gjendje për të regjistruar fakte dhe përvoja të reja pafu...

Neuroshkencë: Truri i njeriut zë 4.7 miliardë libra

Shkencëtarët kanë zbuluar se truri i njeriut mund të zërë 4.7 miliardë libra, 10-fish më shumë sesa ishte supozuar. Ata kanë matur kapacitetin e ruajtjes së sinapseve, lidhjet e trurit të cilat janë ...