Nga Vetë Jeta – “Ora e qumështit”

Në njërën nga parqet e ngelura si të shtrydhura mes apartamenteve më luksoze të qytetit, jetonte një mace e çalë. Kafsha e gjorë ishte e detyruar të rrinte aty, sepse këmbën e kishte shtypur në trafi...

NGA VETË JETA – KUJTIMI

Kur isha i vogël, sa herë që ngrihesha nga shtrati, shihja jastëkët e sfungjerët përdhé dhe qortoja shpesh nënën për çrregullsinë e saj. U rrita, u martova dhe tani kam një djalë të vogël, si drita. ...

NGA VETË JETA – SHËRIMI

Doktori pa me kujdes filmin e grafisë së të moshuarit, pastaj tha: – Gjendja juaj nuk është shumë e mirë. Keni dhembje në krah të majtë? – Po, – iu përgjigj i moshuari. – Përs...

NGA VETË JETA – PËRSHKRIMI

Një burrë, i habitur nga shëtitja për herë të parë e kësaj province të vogël, u drejtua për te një makinë që qëndronte në qoshe të rrugës dhe pyeti vogëlushin që ishte ulur vetëm në kolltukun prapa: ...

NGA VETË JETA – ORA E QUMËSHTIT

Në njërën nga parqet e ngelura si të shtrydhura mes apartamenteve më luksoze të qytetit, jetonte një mace e çalë. Kafsha e gjorë ishte e detyruar të rrinte aty, sepse këmbën e kishte shtypur në trafi...

NGA VETE JETA – NGJITJA LART

Një vogëlush zezak u magjeps nga bukuria e cirkut ku  erdhi të harxhojë lekët që i kishin dhënë për bajram. Aq shumë shilarës nuk kishte parë kurrë në jetën e tij dhe ishin plot e përplot të mbushur ...

NGA VETE JETA – QILIMI

Ishim në namazin e xhumasë. Në të djathtë kisha një të moshuar, ndërsa në të djathtën e t ij kishte një vend bosh. Kur i moshuari u ngrit për të falur farzet, u kthye prapa dhe iu drejtua një të riu 1...