Misri, aleati besnik i shëndetit të mirë

Misri radhitet ndër drithërat më të rëndësishëm në botë. Misri përmban shumë pak yndyrë, ndërsa është i pasur me niseshte, albumina dhe sheqer. Përmban vitamina B dhe C, thartirë folike, fosfor, kali...