Tributë Bajau, njerëzit që jetojnë në ujë

Tribuja Bajau përbëhet nga njerëz të cilët e kalojnë të gjithë jetën e tyre në ujë. Ata jetojnë në brigjet e Borneos, pranë Malajzisë, por i kanë prerë të gjitha lidhjet me tokën, duke preferuar oqea...

Hunzas, vendi ku njerëzit jetojnë mesatarisht 112 vjet

Ka zona që njerëzit jetojnë mesatarisht deri në 120 vjet, e një nga këto krahina është në Pakistan.  Aty është një fis i tërë për të cilët të jetosh kaq shumë vite është bërë diçka normale. Banorët e...

Studimi, macet duan njerëzit më shumë se ushqimin

Ndoshta macet nuk janë aq anti-sociale sa mendoni. Një studim i ri ka zbuluar se macet janë në të vërtetë shumë të dashura dhe të shoqërueshme. Sipas këtij studimi ato preferojnë njerëzit dhe ndërvep...

Edukimi i aftësive tona të lindura dhe ekulibri ndjesor

Detyra dhe qëllimi kryesor i jetës njerëzore është të kërkojë kuptimin e saj. Përpjekja për ta arritur këtë, e njohur si edukim, është një proces përsosjeje përmes së cilës ne fitojmë në dimensionet ...