Tre libra: Gjithësia, Kur’ani, Njeriu…

Gjithësia mbi të cilën shkencat e natyrës përpiqen e studiojnë me mundësitë e veta, në fakt, është libri i materies dhe dukurive të shkruar nga Zoti me fuqinë dhe vullnetin e Tij dhe të rregulluar si...

Marrëdhëniet me njerëzit…/ Sadi Shirazi

“Marrëdhëniet me njerëzit, mbaji  si marrëdhënia me zjarrin. Mos iu largo shumë që të mos ftohesh, e as mos iu afro shumë që të mos digjesh!” Sadi Shirazi

Malkolm X, njeriu që na duhet

Autobiografia e “Malkolm X”, Aleks Halej Nga Emirjan Çekrezi “Malkolm X” vjen në kulturën shqiptare nëpërmjet një zhanri tepër delikat, atij të (auto)biografisë. Edhe më delikat bëhet ky zhanër kur j...