88 vjet Noam Chomsky, themeluesi i gjuhësisë moderne

Më 7 dhjetor 1928  në Filadlelfia, lindi Noam Chomsky, gjuhëtar, filozof, shkencëtar, logjician, komentator politik dhe aktivist. Ndonjëherë i cilësuar si ati i gjuhësisë moderne, Chomsky është gjith...